God påklædning til fisketuren

Young man fishing on a lake from the boat at sunset

For at man har en god fisketur er det nødvendigt, at man har taget det rigtige tøj på. Det rigtige tøj er både praktisk og behageligt, fordi man sagtens kan være ude og fiske i mange timer ad gangen. Men hvad er det så lige for noget tøj, der er praktisk at have på, til en fisketur? Det kan du blive klogere på her. 

Læs også: Test af telt til fisketuren

Inderbeklædning 

Skal du ud og fiske om vinteren, eller er det blot en rigtig kold forårsdag, så er det en god ide at tage inderbeklædning på. Inderbeklædning er for eksempel lange underbukser lavet i et varmegivende materiale. Som fisker kan du også vælge at tage en varm lang heldragt på, inden under dit andet tøj. Når man står ude og fisker i mange timer, er det vigtigt, at du kan holde varmen, og her er inderbeklædning guld værd når det er koldt. 

Praktiske bukser eller shorts 

Udover inderbeklædning skal du også have nogle praktiske bukser eller shorts alt afhængig af, hvor varmt det er. Når du skal ud og fiske, så skal du tænke over, at dine bukser eller shorts gerne må have mange lommer. Det er ofte, at man står med en lille småting, som er rar at have en lomme til. Gå derfor efter underdele med mange lommer. Derudover skal de også være lavet i et slidstærkt materiale, for som fisker kan du risikere at udsætte dine underdele for lidt af hvert. Det kan fx være outdoor bukser som disse.

Hold din overkrop varm 

Når din overkrop er varm, har du langt lettere ved at holde varmen i resten af kroppen. Du skal derfor altid sørge for at have nok tøj på din overkrop. Omvendt er det ikke rart at have det for varmt. Derfor er det en god ide, at tage mange lag på og ikke blot en enkelt tyk jakke. Med mange lag har du mulighed for at tage et enkelt lag af eller på og dermed justere din varme. 

Overtøj

Det giver sig selv, at når man skal ud og fiske, så kan man risikere at blive våd. Derfor er godt regntøj og vaders et must, når man skal ud og fiske. Vælg gerne godt regntøj, som du kan ånde i, da regntøj ellers hurtigt kan blive virkelig varmt at have på, og det samme gælder vaders. Derudover skal du selvfølgelig også have en god skaljakke, som kan holde både vind og blæst ude. Under din skaljakke er det en god ide at have en varm underjakke, som er beregnet til at have under skaljakken. På den måde kan du selv tage et lag af eller på, alt efter hvor varmt det er, når du kommer ud. 

Praktisk fodtøj 

Hele året rundt bør du tage praktisk fodtøj på, når du skal ud og fiske. Så sko eller støvler, der både kan tåle vand, mudder og snavs, vil være de bedste at have på til en fisketur. Derudover bør du altid tage et par gummistøvler med dig, når du skal ud og fiske. I skoene bør du vælge gode strømper, som ikke gnaver, og som holder dine fødder varme om vinteren og kølige om sommeren. 

itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB